כניסת צה"ל לצפון חבל עזה, בהמשך לכניסה לדהניה בדרום, תביא כנראה תוך זמן קצר להשתלטות צבאית מחודשת על כל חבל עזה בפעם השלישית ב-58 השנים האחרונות. כל מי שעיניו בראשו מבין שזאת רק שאלה של זמן. למרות שממשלת אולמרט מבצעת את המהלך כמי שכפאה שד....
הפעם אסור להחמיץ את ההזדמנות לפתרון בעיית הפליטים הערביים שהיא מוקד העימות בחבל. מבצע יישובם מחדש של ערביי עזה בצפון סיני שעלותו כ- 300 מיליארד דולר יתבצע תוך שיתוף פעולה הדוק עם מצרים ובסיוע בינלאומי רחב מימדים, במימון שיגיע מארה"ב ממדינות האיחוד האירופי, יפן, סעודיה ונסיכויות הנפט. אנו מצפים גם לתרומות מרשימות של "האליטות השמאלניות" מישראל שמדברות גבוהה גבוהה על פתרון הומניטרי לסכסוך.
אזור צפון סיני הוא אזור גדול שאורכו כ- 220 ק"מ ורוחבו כ- 60 ק"מ, סה"כ כ- 13,200 קמ"ר (להשוואה שטח רצועת עזה כ- 360 קמ"ר בלבד...). כיום הוא ריק כמעט לחלוטין מתושבים. מתגוררים בו כ 120,000 תושבים (מהם כ- 60,000 בעיר
אל- עריש). ניתן ליישב בו כמיליון תושבים נוספים בתנאי רווחה.
האזור משופע בקרקעות טובות לחקלאות, חלקן מתאימות לחקלאות "מאווסי" (שימוש במי תהום מתוקים במפלס גבוה), ויש בו שפע של מקורות מים בלתי מנוצלים שניתן לתגבר אותם בקלות ע"י שלוחת צינור מהנילוס במצרים.
תוך זמן קצר אפשר להפוך את השטח לאסם הירקות של אירופה. ליד החוף קיימים שדות דיג עשירים שבהם ייקלטו כל דייגי עזה לדורותיהם.
בשל האקלים הייחודי ("מדבר חוף") ניתן לפתח תיירות נופש ברמה גבוהה (כפרי נופש, קלאבים, בתי מלון) שתיתן שפע אפשרויות פרנסה לתושבים.
מבצע ההתיישבות יכלול הקמת חמש ערים גדולות, 20 ערים קטנות ועיירות ועשרות כפרים. ייבנו שני נמלים גדולים, שדה תעופה בינלאומי ויוקמו שירותי חינוך ורווחה מהמעלה הראשונה.
ומה יהיה הרווח של מדינת ישראל מהמבצע מעבר להישג הדמוגרפי המיידי?
כדי ליצור חיץ של ממש בין האזור הערבי החדש בצפון סיני לבין מדינת ישראל תיחפר לאורך ציר "פילדלפי" מצפון לדרום, בין רפיח ים וכרם שלום, תעלה רחבה שתהיה ראשיתה של "תעלת הימים" הותיקה שתוכניתה מעלה עובש בארכיונים
מאזור כרם שלום תמשיך התעלה מזרחה ותחצה את הנגב דרך קיבוץ גבולות- בקעת באר שבע – ערוער עד לים המלח. למותר לציין את הפיתוח האדיר והשגשוג הכלכלי שתביא התעלה לתושבי הנגב תוך פתרון בעיות האנרגיה החשמלית של המדינה לדורות. סביב התעלה יוקמו מיזמי תיירות מתקדמים.
בשטח שיפונה מהערבים בחבל עזה יוקמו חמישה גושי התיישבות יהודיים שיאוכלסו בעקבות מבצע עלייה רחב ממדים שכמוהו לא היה מאז שנות ה- 90 של המאה הקודמת.
בצפון החבל יוקם גוש ניסנית ובו חמישה יישובים כולל עיירה. באזור עזה יוקם גוש עזה – נצרים ובו עשרה יישובים כולל עיר הבירה החבלית. במרכז החבל יוקמו שני גושים חקלאיים: גוש כפר דרום ובו ארבעה יישובים כולל עיירה וגוש קטיף המורחב ובו עשרים יישובים כולל עיירה.
בדרום החבל יוקם גוש רפיח ובו שישה יישובים כולל עיר. סה"כ 45 ישובים חדשים ומחודשים. אות אלפי העולים יגיעו מאירופה (צרפת וחבר המדינות), ארה"ב, מריכוזי "בני מנשה" בהודו, קהילות הגרים והאנוסים באמריקה הלטינית ויהודי אתיופיה. אליהם יצטרפו משפחות צעירות מבני הארץ שיזכו לתנאים מועדפים ביותר.
הדגם העזתי יוכל בעתיד לשמש כבסיס לפתרונות דומים במרחבים אחרים בארץ ישראל. זה נראה ונשמע דמיוני, אך אין ספק שהדברים ריאלים וממשיים הרבה יותר מחזון המזרח התיכון החדש של שמעון פרס ועדתו. למדנו כבר כי באזור שלנו המציאות עולה לפעמים על כל דמיון.