ראש הממשלה בנימין נתניהו הצהיר היום (יום ב´ 4.3) בנאום לוויני לועידת איפא"ק כי איראן לא חצתה עדיין את "הקו האדום" של העשרת האורניום – כלומר אין לה נשק גרעיני מבצעי. ההצהרה מעידה על כשל מודיעיני חמור שכמותו לא היה בכל תולדות קהיליית המודיעין של ישראל.
האיראנים הם אשפים בתחום ההונאה וההסתרה הגרעינית. בשני העשורים האחרונים הם עשו תרגילי הטעייה מדהימים לשירותי הביון של ישראל ומדינות המערב. לצערנו הם זכו וזוכים לסיוע מצד פקחי הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) שאמורה לפקח עליהם. אנשי סבא"א העלימו בעבר מידע מרשיע שהיה בידיהם וכיום אינם לוחצים על האיראנים שיתירו להם לפקח ולבקר באתרים חשודים ביותר כמו אתר פרצ´ין ואתר אראק.
להלן תולדות ההונאה. בהתחלה רוכזה כל תשומת הלב העולמית בכור האטומי בבושהר שהוא בכלל כור למטרות אנרגיה. ואז לפתע צץ המתקן "הסודי" במרכאות בנתנז- המרכז להעשרת אורניום בסרכזות. כולם עסקו רק בו, למרות שזה היה מתקן הונאתי למהדרין. רק כעבור שנים הסתבר כי מתקן ההעשרה המבצעי הרציני נמצא בכלל בפורדו שליד קום וכולם החלו לעסוק בפורדו...
לאחרונה הוסבה תשומת הלב העולמית לכור שנבנה באראק בצמוד למתקן הפעיל לייצור מים כבדים, וכולם החלו לדבר על כך שיש מסלול מקביל בו מייצרת איראן בכלל פלוטוניום לצורך הרכבת פצצה גרעינית; אך כל חכמי המודיעין וראשי מרכזי המחקר האסטרטגי הרגיעו אותנו וקבעו כי הכור הזה יושלם רק ברבע הראשון של שנת 2014 (!)
מה שלא סיפרו לנו ה"מומחים" הוא שהכור באראק הוא מקביל לנתנז- כלומר "כור הונאתי". המתקן האמיתי לייצור פלוטוניום הוקם במיסתרים, אי-שם באיראן ופקחי סבא"א לא שמעו עליו כלל.
"הגרון העמוק"- המקור האיראני שמסר לאוֹלִי הֵיינוֹנֶן (שהיה סגן ראש סבא"א עד 2010) את פרטי המתקן להעשרת אורניום בפורדו; אישר שיש מתקן סודי נוסף לייצור פלוטוניום. מיקומו ומהותו ידועים כיום לכמה מראשי ארגוני הביון שמסרבים לגלותו מסיבות פוליטיות כי החשיפה תחייב תקיפה מסיבית מיידית על מתקני הגרעין באיראן. אך אני מעריך כי בתקופה הקרובה המידע הכמוס הזה ייחשף וכולם יגלו כי איראן חצתה את ה"קו האדום".
לסיכום המצב במרס 2013. הבשורות הרעות והקשות הן:
לאיראן יש כיום נשק גרעיני מבצעי. איראן פועלת בשני מסלולי ייצור מקבילים במלוא המרץ - העשרת אורניום והפקת פלוטוניום. איראן ביצעה ניסוי גרעיני של ראש החץ האטומי הממוזער החדש שלה המורכב על טילי השיהאב ב- 12 בפברואר שנה זו, בשיתוף עם צפון קוריאה.
יש לאיראן יכולת טילית בליסטית משופרת. היא קיבלה את כל הטכנולוגיה מצפון קוריאה והיא עוסקת עתה בייצור טיל ארוך טווח המקביל לטיל הקוריאני מדגם אונהה-2 שטווחו עד 4,000 ק"מ. המסקנה: אסור להמתין עד הקיץ ויש לפעול עכשיו באביב הקרוב.
http://www.kr8.co.il/BRPortal/br/P102.jsp?arc=546707
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/252445